WATSU

Отпускане на тялото и достигане до състояние на доверие, лекота и умиротворение

Какво представлява WATSU терапия?

Създателят на WATSU е американецът Harold Dall. Той е практикувал йога, дзен шиатсу (точков масаж и разтягане по меридианите), тай-чи, рейки и други. Всички те са свързани с душата и тялото (bodywork). Така у него се появява идеята да пренесе всички тези знания в топла вода и се ражда WATSU – water (вода) и shiatsu (шиатсу).

Вероятно сте обърнали внимание, че дори една топла вана или душ оказват благоприятно въздействие: намаляват умората, успокояват и в същото време зареждат с енергия. Водата има терапевтичен ефект за тялото и психиката, действа отпускащо и позволява деликатна работа с тялото. Когато тялото се намира във вода то изпада в безтегловност, гравитацията не оказва въздействие.

Всяка WATSU сесия носи положителен емоционален заряд. Благодарение на този масаж ще успеете да успокоите мислите си и ще потънете в състояние на лекота, доверие и умиротворение.

Какво ще ви донесе WATSU?
– подобрява работата на лимфната и имунната система;
– спомага за извеждане на излишните течности;
– намалява отоците;
– освобождава блокажите, подобрява подвижността на ставите;
– премахва болки и напрежения;
– подобрява работата на метаболизма и спомага за процеса на детоксикация;
– подобрява съня и храносмилането;
– намалява емоционалното напрежение.

Кога е добре да се прилага WATSU?
– способства за бързото възстановяване след спортни съревнования;
– помага за решаването на проблеми от физически и емоционален характер;
– често се използва като подготовка за състезания по free diving;
– прилага се за рехабилитация;
– незаменим масаж за бременни жени – удивителна възможност за постигане на чувство на лекота и да се направи дълбоко релаксиращ масаж на гърба (което не може да бъде постигнато с обикновен масаж).

Какво споделят участниците след WATSU терапия?

!!! ВАЖНО !!!
Прилаганите практики и техники НЕ ЛЕКУВАТ болестни състояния, заболявания или каквито и да е диагностицирани болести. При тези случаи целта им е да служат като допълнение към основното лечение и да подсилят интереса към високо ниво на благоденствие и жизненост – как да бъде придобито, поддържано и подобрявано посредством повече осъзнатост.
Тяхната основна цел е да служат за балансиране на енергиите, които стимулират потенциала на тялото за самоизцеление и разкриване на вътрешните ресурси. 

Клуб "Живот в удоволствие"

За да получите информация за предстоящи събития, моля обадете се на: +359 887 593 528 – Петьо Коджабашев