Четирите матрици, свързани с раждането и фундамента на живота

Първа матрица – доверие към света

От момента на зачатието до първите симптоми на раждане плодът се намира в утробата на майката, усещайки единението със света. Усещането е, че се намира в Рая. Расте и се развива в симбиоза с любовта на майката. То усеща с цялото си тяло топлината и грижата и по този начин то формира доверие към света. Това чувство се запазва в тялото и в по-нататък в живота се създава увереност за това, че светът е дружелюбно място. Ако по време на първата матрица е имало интоксикация, майката е употребявала алкохол и цигари, била е често в конфликтни ситуации и е изпитвала стрес плодът усеща това чрез своето тяло и в последствие могат да възникнат проблеми като: отричане от себе си, недоверие към света, ниска самооценка, липса на любов към себе си и към околните, панически атаки, психози и постоянно чувство за лъжа и предателство. Това може да бъде разрешено чрез метода „Силата на дишането”.

taini-vashei-zhizni-lezhat-v-utrobe-vashei-materi-duhovnii-put.1161.orig
Втора матрица – преодоляване на страха от смъртта

Матката се свива, родовият канал все още не е разкрит. В този момент детето преживява паника и усеща силно налягане. Плодът за първи път се сблъсква с такъв проблем. Това е неговата първа опитност. В този момент детето се готви да „умре”. То още не знае какво предстои по-нататък преминавайки през този сложен етап на границата между живота и смъртта. В този момент на ниво тяло се записва опитността от това травмиращо събитие. В живота е възможно това може да е първата му реакция когато попадне в сложна ситуация. Ако детето е било твърде дълго в тази втора матрица (ако е имало усложнения при раждането), то тялото може да го фиксира като опасност, усещане за безизходица, вцепенение. Напълно е възможно да се формира чувство на тревога и паника пред всеки проблем или някаква сложна житейска ситуация. Това може да се препрограмира чрез новия метод „Силата на дишането”.

lYLRCsBQ5Jg
Трета матрица – намиране на решение и изход

Родовият канал се разтваря и детето започва да се придвижва през него. По време на преминаване през родовия канал на ниво тяло се формира способност за решаване на проблемите и изход от различни житейски ситуации. Да не се остава в отчаяние, а да се продължи напред и с лекота да се преодоляват препятствията. Ефективното вземане на решения е заложено в третата матрица. Ако на този етап е имало проблеми в периода на раждане, то това ще се отрази в живота като трудно вземане на решения или сложен изход от дадени ситуации. Хора, които твърде много мислят да започнат ли бизнес или още да останат в офиса като наемни работници, или срещат трудности при намирането на подходящ партньор. Често при мъжете това е неуспешен бизнес или имитация на бурна дейност, но без резултат. Всичко това може да се разрешено, като се препрограмира първопричината с помощта на новия метод „Силата на дишането”.

3 matr
Четвърта матрица – колко сме успешни в живота

След преминаването по родовия канал детето преживява първият момент на вдишване и връзката с външния свят. Неговото тяло запомня този момент и това се запечатва като първия резултат от неговата борба за живот. Ако то е посиняло в резултат от хипоксия (задушаване) или увита пъпна връв, то това са травматични моменти. Проблемите в живота, свързани с тези травми са: каквото и да постигнеш не ти носи радост, ниска самооценка, обезценяване на другите, недоволство, гняв, инфантилно поведение. Например, това са хората, които казват: „За какво ми е да се развивам и да действам? Аз и така си знам, че ще бъде лошо и никога няма да успея. Не ми е интересно. Аз съм провал.” Тотално отсъствие на какъвто и да е интерес към живота. Това може да бъде променено с помощта на новия метод „Силата на дишането”.

1529581324

 

Има хора, които са нерешителни, страхуват се от всичко, зациклят в дребни проблеми, не могат да намерят изход от елементарни ситуации. Нямат доверие на близките си, постоянно подозират всички. Истината е, че има хора, за които всичко в живота е лесно, те създават сложни проекти непринудено и с удоволствие. А има хора, които си създават големи трудности, живеят с тях, ровят се в миналото и не могат да продължат напред, въртят се в  омагьосан кръг. Това се отнася както за мъжете, така и за жените. Родовата травма не познава пол и националност. Ако базовият механизъм е нарушен, то това дава отражение върху целия живот. Има ефективни методи и практики като Холотропно дишане и „Силата на дишането”, които позволяват препрограмиране на базовия механизъм за придвижване в живота. Преминавайки през тези сесии вие ще можете да промените разбирането си за живота и да осъзнаете самите себе си по друг начин. Много проблеми ще се разрешат от самосебе си, ще изчезне страхът от неизвестното и животът ви ще се подреди по най-добрия за вас начин. През всяка ситуация ще преминавате непринудено и с лекота. Това ще го знае вашето тяло като ви подсказва какво да правите на интуитивно ниво.