Холотропното дишане и безплодието

Уважаеми читатели на моя сайт, обещах да споделям с вас интересни случаи от моята практика, свързана с провеждането на сесии по холотропно дишане и ребалансинг масаж.

Представям ви поредния интересен случай на жена, която години наред не е могла да зачене и посещавайки няколко сесии по холотропно дишане, тя се сдоби с дългоочакваната рожба. Ето разказа й:

„Семейството може да е пълноценно и щастливо, само тогава, когато има деца. Днес много жени не могат да заченат. Независимо че медицинските изследвания и при двамата партньори показват, че няма физиологичен проблем да имат деца, все пак това не се случва. Проблемът понякога се крие в съвременния начин на живот на младите хора, в промяната на околната среда, в твърде многото информация, до която имаме достъп.

Днес на повечето хора им се налага да работят твърде много, за да могат да подсигурят семейството си. В резултат на всичко това, в главния мозък се получава постоянно огнище на напрежение, което нарушава ритмичната работа на хипофизата. Тя е малка ендокринна жлеза, която се намира в мозъка. Всъщност тя се явява като диригент на хормоналния „оркестър“ в тялото. При дълбоко отпускане и релаксиране на тялото, и освобождаване от негативни емоции, което се случва по време на сесиите по холотропно дишане, това огнище на напрежението отслабва, двойката променя фокуса на вниманието си от темата „искаме дете обезателно“. Така те насочват вниманието си един към друг, към любовта помежду им и красотата на живота. Когато състоянието на душата е правилно, т.е. балансирано, то всичко се случва от само себе си и както трябва.

Така се случи и с мен – след 10 години безрезултатни опити да забременея, аз най-сетне станах майка“, сподели жената.