Откритие

Искам ли да бъда жената, която искам да бъда…И нужен ли ми е някой или нещо, за да бъда жената, която искам да бъда. И може ли някой или нещо да ми попречи да бъда жената, която искам да бъда. Като че ли не!…Аз съм един любопитен, импулсивен поток, който просто е, каквото е.
Докато съм жената, която съм – губя и печеля. Не искам да загубя това, което може би ще загубя, защото съм такава, каквато съм и не ме интересува това, което се кани да дойде при мен, защото му е харесало, че съм такава, каквато съм…….Но въпреки това аз явно ще продължавам да бъда жената, която искам да бъда.
Има правила на живота, които аз не спазвам, има правила за парите, които аз не спазвам, има правила в любовта, които аз не спазвам, защото просто не мога да спра да бъда жената, която искам да бъда.
Дали живота ми е интересен или жената живееща живота и живота ли аз търся или моето участие в живота? Дали ме пали влюбения мъж или жената влюбена в мъжа и любовта на мъжа ли ми е нужна или моята любов към него? Дали обичам аз детето или обичам майката, обичаща детето?…Не знам!…Аз така и не се научих да бъда нещо друго, освен жената, която искам да бъда.
Неизразени чувства, неизказани мисли, съмнения и догадки срещам навред…И докато това се случва аз продължавам да бъда жената, която искам да бъда…Но ако се опитам да бъда нещо различно от жената, която искам да бъда, импулсивният поток застива в недоумение и смисълът изчезва. А потока е като детето, което носи смисъла и ако смисълът го няма, то защо са били опитите да бъда нещо различно от жената, която искам да бъда. Изглежда аз не правя нищо без импулса на потока и правя всичко, когато съм в импулса на потока. Дали съм егоист, затуй, че ме интересува само движението на потока?…Не знам!
Но докато съм жената, която съм, се случва чудото, че съм жената, която съм!