За РЕБАЛАНСИНГА

5. Да се завърнеш в собствения си център
Коремът е емоционалният ни център и много от нашите емоции се зараждат там. Емоциите, които са породени в тази чувствителна област търсят начин да бъдат изразени. Те могат да преминат към таза и краката или да се движат нагоре през дифрагмата, гърдите, да бъдат усилени от сърцето ни и да бъдат изразени чрез ръцете, дланите, устата, лицето, очите. Често, за емоциите се твърди, че са некотролируеми и непредсказуеми и като последица от това, човек може да започне да отрича чувствата и емоциите си, да ограничава начина по който ги изразява. Още малките деца биват учени да контролират начина, по който изразяват емоциите си: “Не трябва да…”, “Недей да правиш това…”, “Не вдигай толкова шум…”.
Голяма част от чувствата, кото изпитваме, се класифицират понякога като безпомощност, неуравновесеност, безпомощност или пък биват смятани за маловажни или опасни.
Коремът – тази толкова мека, чувствителна и незащитена част от нашето тяло може да бъде разглеждана и като център на интуицията ни и е от голямо значение за способността ни да живеем живота си в хармония.
 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви