ЗА РЕБАЛАНСИНГА

4. Да контролираш и да се отдадеш
Изследване на сексуалността
Тазът е основата, на която се крепи цялата горна част на тялото, посредникът между горната и долната половина на нашето тяло. Нашата сексуалност е силно свързана с тазовия пояс. В нашето общество и религия областта на гениталиите и сексуалността са табу. Да поставиш табу на толкова важна част от човешкото тяло е равносилно да заклеймиш най-голямата сила за живот на всяко същество. Това ни води и до темата на тази сесия – конфликта между това да контролираш и да се отдадеш. Мястото където се случва контрола е главата на човека, а мястото, където се случва релаксацията и отпускането, “дълбоката релаксация” е тазовият пояс. Необходимо е нито да сме само в котрол, нито в предаване, а да постигнем баланс между двете. “Да не контролираш”, често се бърка с “Да загубиш контрол”, “Да се отдадеш”, често се бърка с “Да се подчиниш, да отстъпиш, да си послушен”.

Изключително важно е да се постигне баланс между тези две сили. Сексуалният акт е израз на чистата наслада от живота – естествен е, защото това е начинът, по който всички ние сме се появили на този свят и няма съмнение, че сексът е много повече от това, което се случва в спалнята ни.

Псохологически, когато говорим за “предаден контрол”, това означава, да контролираме себе си в света, който ни заобикаля и да се предадем на това, което ни се случва.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви