Себепознание
Видео

Огънят на вдъхновението

8 Лекции None

За този тренинг

Дишането е естествен процес и ние не винаги осъзнаваме неговата важност. Но след като дишаме – това означава, че сме живи. Дишането е най-големият ни ресурс. То може да ни служи като инструмент, с който да управляваме и да контролираме живота си. Чрез него може да бъдем „тук и сега” с ясно съзнание. Помага ни също да развием интуицията си. Основата на щастливия живот е да изпитваме любопитство, което ни води към по-дълбоко опознаване на самите себе си.Дишането се осъществява основно с мускулите на гръдния кош (мускулите между ребрата, диафрагмата, гръдните мускули, мускулите на раменете, врата). Ако те са стресирани или напрегнати дишането е повърхностно и ние се блокираме. Изпитваме неприятни усещания в тялото. Изпитваме тревога, страх, напрежение и стрес.Когато тези мускули са отпуснати дишаме по-дълбоко. Приемайки повече кислород успяваме по-лесно да се изправим срещу предизвикателствата на живота. Всичко започва с наблюдаване на дишането и способността осъзнато да променяме неговия ритъм.

Learn more

Съдържание

Дишане (първа част)

Дишането е естествен процес и ние не винаги осъзнаваме неговата важност.  Но след като дишаме – това означава, че сме живи.

Дишане (втора част)

Дишането влияе на емоциите и на енергийното тяло. Когато сме под стрес дишаме повърхностно и стресът се усилва още повече. Това е сигнал, който идва от мозъка ни, че нещо не е наред.

Платено съдържание

Сетива

Цялата информация, която обработва нашият мозък постъпва благодарение на нашите сетива

Платено съдържание

Навици

Навиците ни карат да живеем на автопилот. Ако не забелязваме това – те ще контролират целият ни живот.

Платено съдържание

Емоции

Човек притежава вълшебен инструмент – това е неговото съзнание.

Платено съдържание

Връзката ни с Вселената

Ние сме проекция на Вселената. Както казват древните – всичко, което е в нас е и извън нас. И обратното.

Платено съдържание

Божественият дъх

Божествения дъх в момента на раждането ни и поемането на първата глътка въздух са в основата на живота.Вдишването и издишването ни съпътстват през цялото ни съществуване.

Платено съдържание

Финал

Pen