ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ – гр.БУРГАС – 30 ноември и 1 декември 2013 г

Холотропно дишане

ТЯЛО, СЕБЕПОЗНАНИЕ, ВЪЗМОЖНОСТИ

Осъзнаване на ограниченията на личността и разкриване

на твореца в теб за духовен и материален успех

30 ноември и 1 декември 2013г.

Място на провеждане – ул. „Стефан Стамболов” № 120, Йога студио – Хридая

(Сградата на Проектантска организация, етаж 6)

ТЯЛО, СЕБЕПОЗНАНИЕ, ВЪЗМОЖНОСТИ

Осъзнаване на ограниченията на личността и разкриване

на твореца в теб за духовен и материален успех

Водещи:

Петьо Коджабашев – Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ – завършил GTT (Grof Transpersonal Training), РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБОКА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО), сертифициран психотерапевт – “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP), с асистент

Николина Христова – Сертифициран психотерапевт – “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).

Люба Шулева – Комитова – Магистър психолог към ПУ „Паисий Хилендарски” и консултант по позитивна психотерапия (WIAP). Дипломиран Йога учител към Международната федерация по йога и следдипломна квалификация – йога инструктор към НСА „В. Левски”

Програма:

30 ноември

10:00 – 10:30ч. – Регистрация.

10:30 – 11:00ч. – Начало. Представяне на метода ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ.

ХОЛОТРОПНОТО ДИШАНЕ представлява мощен и ефективен метод на терапия, достигащ до дълбоки преживявания. От гръцки – холос – цялостност. „Дишане, което води към цялостност“. При този метод, измененото състояние на съзнанието се причинява с много прости средства: интензивно и дълбоко дишане, специално подбрана мотивираща музика и методи на телесна работа, освобождаващи енергията. Вътрешните преживявания по време на измененото състояние на съзнанието може да създадат чувство на мир и завършеност на дълбоко ниво. В тази работа се използват техники и катализатори за разкриване на вътрешния енергиен целител и вътрешната мъдрост на човек да избере именно това преживяване, което е доминиращо за него в този момент. Интеграцията на материал по време на сесии започва в самия процес и продължава чрез телесно ориентирана терапия. Процесът се провежда по двойки – холонавт (“дишащ”) и ситер („асистент”). Сесията завършва с рисуване на мандала и групова дискусия (споделяне).

11:00 – 14:00 ч. – Сесия Холотропно дишане. Рисуване на мандали, споделяне – първа част.

14:00 – 14:30 ч. – Почивка.

14:30 – 17:30ч. – Сесия Холотропно дишане. Рисуване на мандали, споделяне – втора част.

17:30 – 18:00ч. – Обратна връзка.

01 декември

08:30 – 09:30 ч. – ДИНАМИЧНА МЕДИТАЦИЯ.

Динамичната медитация е основният и най-популярен Ошо метод за медитация. Тази медитация съчетава външната активност с дълбоката вътрешна пасивност и съзерцателност. Индивидуално преживяване, в което оставаш постоянно бдителен и осъзнат. Максимално енергичен, активен и същевременно наблюдаващ себе си отстрани. Състои се от пет фази. Първите три фази – дишане, катарзис и Суфи мантра „Хуу” са свързани с тотална активност и отдаване. Те в пълния смисъл на думата са динамични. Изчерпването на излизащата енергия води до откритието, че медитиращият е навлязъл дълбоко в същността си. Хаотичното дишане снема обичайните блокажи и докосва подсъзнанието, от където потиснатите емоции изплуват и тяхната енергия се проявява във физическото тяло. Четвъртата фаза представлява тихо наблюдение, в съчетание с усещане за център и съзерцание на своето собствено тяло и ум. Петата фаза е празнуване и танцуване, изразяване на радост и жизненост.

09:30 – 11:00 ч. – Почивка /душ, закуска/.

11:00 – 13:00 ч. – Workshop „КОЛАЖ НА ДУШАТА” /създаване на колаж чрез изрязване и залепяне на картини, образи и символи/.

„Колаж на душата” е едновременно практика и процес. Като практика се корени в трансперсоналната психология, в теориите за цялостност и психичен синтез на характеристиките на индивидуалното и колективното несъзнавано. Като процес изследва съчетанието на елементите на индивидуалността – инстинкти, импулси, желания и копнежи и взаимодействието между тях. В това съчетаване е и смисълът на името – колаж – слепени многобройни парченца душа. За да може човек да ги види в цялостност този вид практика използва преобразуващата сила на въображението в посока себеоткриване и интеграция. Участниците използват въображението си и отварят вратите на подсъзнанието – плавно и с възможност за адаптиране към откритията за себе си, материализирани чрез току-що „съединената” на хартия индивидуалност. Сътворявайки човек получава неповторимото изживяване да си припомни своята истина.

13:00 – 13:30 ч. – Почивка.

13:30 – 14:30 – Споделяне на преживяванията – индивидуалност, взаимодействие и интеграция.

14:30 – 15:00 – Йога нидра

15:00 – Закриване.

Забележки:

Сесията по холотропно дишане продължава около 3 часа.

Необходими са удобни дрехи, постелка, одеяло, вода, и поне 2 ч. преди сесията да се консумира лека храна.

За провеждането на Workshop „Колаж на душата” е необходимо участниците да носят стари списания „National Geographic” или други научно-популярни списания, модни списания и други по избор.

Добре е да забравите мобилния си телефон!

Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото на промяна.

За допълнителна информация за метода Холотропно дишане, както и за водещия, може да получите на адрес: www.abiru.bg

Цена за участие:

Ранно записване до 20 ноември – 70 лв.

Записване от 21 ноември до29 ноември – 80 лв.

Можете да заплатите в Йога студио – „Хридая”, гр.Бургас, ул. „ст. Стамболов” №120

или на банковата сметка на СНЦ Йога център – Хридая –

IBAN BG73PRCB92301041525910. Основание за плащането – семинар на 30.11. и 01.12.2013г.

За връзка с организаторите и записване:

Люба Шулева – Комитова – 0887 68 99 03

Николина Христова – 0889 28 79 38

Петьо Коджабашев – 0887 59 35 28

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви