Споделено: Сесията по Холотропно дишане е най-смисленото време, което съм прекарал за 50-те си години живот

imgo

 

 

Уважаеми приятели, създадохме специална интернет-страница, за да може всеки от участниците в сесиите по Холотропно дишане да сподели преживяното, стига да има желание за това. Сесиите се водят от мен – Петьо Коджабашев – сертифициран водещ и ребалансинг-терапевт и асистентката ми Ники Христова в различни градове. За всеки участник в тези сесии преживяването и емоциите са различни. Предлагаме ви разказа на един от участниците в последната сесия по Холотропно дишане в София. Не изписваме името му, тъй като нямаме неговото разрешение за това.
Това е моята рисунка, нарисувах я набързо в края на сесията по Холотропно дишане и никой няма да познае какво е. Това е Дон Хуан от книгите на Карлос Кастанеда. Това видение получих още с първите звуци на музиката, която зазвуча, защото знам, че проф. Гроф (създателят на метода Холотропно дишане) се е вдъхновил от латиноамериканските шамани и шаманските ритми. Нарисувах шапката на шамана, защото нямах много време. Не се знае дали шаманът е бил истински човек, но все пак знам, че е повлиял на Кастанеда да се създаде това учение. Не казвам, че единият е заимствал от другия, но много от звуците и песните ме накараха да направя тази връзка между Карлос Кастанеда и Станислав Гроф.
Искам да ви препоръчам г-н Коджабашев, повече да се явявате по телевизиите и да рекламирате този хубав метод, защото това беше най-смисленото време, което съм прекарал от началото на живота си досега. В началото на тази година станах на 50 години. Споменах, че съм лекар по вътрешни болести, но освен това се занимавам и с други катарзисни методи, какъвто е и вашият. Това са най-мощните методи, които изчистват тялото, съзнанието и подсъзнанието. Като ги изчистят, човек знае какво да яде, какво да не яде, как да живее, у него идва усещането за постоянна радост и оптимизъм.
Наши професори са открили, че в живота на човека се натрупват психотравми, които се капсулират, забиват се като пирони в мозъка и след това може да не стигне целият ни живот те самостоятелно да излязат от там. Трябва да се лекуват с катарзисните методи. Аз съм ги проучил почти всички, методът Холотропно дишане е един от най-мощните. Не трябва да се отказваме, преди да сме изгребали всички „пирони в мозъка” до края.
Често пъти тези, които имат най-голяма нужда от участниците, но почувстват нещо при някоя мелодия или видят картини, или имат усещания, са склонни да се откажат, преди края на сесията. Трябва реклама на Холотропното дишане. Ако ние, участниците в сесиите, популяризираме този метод, ще има по-голям смисъл. Защото, ако Петьо го рекламира и популяризира сам и казва да не прекъсваме, да идваме често, може да си помислим, че иска да ни вземе парите, че иска постоянно да ни ги взема и да печели от нас. А всъщност, той е свършил толкова работа за нас, която е безценна, не може да я сравним с пари. Винаги предпочитайте груповата пред индивидуалната терапия, защото се получава на психологичен език т.нар. индукция, т.е. помагаме си един на друг. Понеже чувам човека отдясно и отляво, докато лежа по време на сесията в продължение на 3 часа, това ме подкрепя. А като слушам силната музика, всичко в мен се усилва и забързва.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви