РЕБАЛАНСИНГ – ОСЪЗНАВАНЕ ЧРЕЗ ДОПИР – 4

 Ребалансингът е динамичен практически подход за интеграция и енергизиране на цялата личност. Чрез разбирането за тялото като единство от две неща – творение на това, което вярва ума и това, което чувства сърцето,  Ребалансингът освобождава мускулни и физиологически блокажи /задържани модели/ и води до по-координирана хармония между тяло, ум и сърце.

„Трябва да започнете от началото… Ако сте постигнали способността  да отпускате тялото по своя воля, значи ще сте способни да помогнете и на ума си да се отпусне доброволно. Умът е по-сложно явление. Веднъж повярвали, че тялото ви слуша, ще придобиете нова вяра в себе си: дори, когато умът не ви слуша. Ще ви отнеме повече време с ума, но ще се случи. Когато умът е релаксиран, тогава започнете отпускането на сърцето, на целия ви свят от чувства и емоции, което е дори по-сложнои изискващо тънкост. Но тогава вие ще се движите с доверие, с огромно доверие в себе си – сега знаете, че е възможно. Ако е възможно с тялото и е възможно и с ума, ще бъде възможно и със сърцето. И само тогава, когато сте преминали през тези три стъпки, тогава ще можете да направите и четвъртата: сега можете да отидете до най-вътрешното ядро на вашето същество, което е отвъд тялото, ума, сърцето, истинския център на вашето съществуване. И това отпускане носи възможно най-великата радост, краен екстаз, приемане. Ще бъдете изпълнени с блаженство и щастие – животът ви ще бъде танц.

Цялото съществуване е танц – освен човекът. Цялото съществуване е едно много плавно движение; движение наистина има, но то е напълно отпуснато: дърветата растат, птиците чуруликат, реките текат, звездите се движат.Всичко протича по много плавен начин: без бързане, без задъхване, без притеснение и без пропиляване – с изключение на човека: човекът се е превърнал в жертва на своя ум. Човекът може да се издигне до боговете и да пропадне до животно. Човекът съдържа в себе си огромен спектър: от най-ниското ниво до най-високото, човекът е стълба.”

 

          Ошо – Възгледът на Тантра

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви