РЕБАЛАНСИНГ – БИОЕНЕРГЕТИЧЕН МАСАЖ

 

 

 

РЕБАЛАНСИНГ

 

 

Това осъзнаване носи свобода, отърсване от старите модели, които са се вградили дълбоко в слоевете на нашето съществуване и неговата външна проява – тялото.

Казват, че тялото е домът на душата. А у дома е хубаво да е уютно…

Тялото ни е родено „вдъхновено” /spira – дъх, изпълнен с дух/. Дишането и тялото ни са неразривно свързани. Във всеки момент, всяко вдишване е една възможност да приемем радостта от живота. Чрез дишането си имаме възможност да изучим и разберем тялото си като материален аспект на нашата душа.

Можем лесно да разберем връзката между телесното напрежение и психическото състояние, включващо различни наши състояния – чувството на страх, гняв, любов, тъга. В състояние на страх, гняв… въобще заплаха от нараняване или страдание, тялото инстинктивно реагира със свиване. Изразявайки състоянието на психиката, то е блокирано, намалявайки по този начин „вътрешното пространство”. Започваме да изпитваме постоянно притискане и напрежение. Обхваща ни усещането, че не ни достига въздух, че не се побираме в собствената си кожа.

На психологическо и енергийно ниво, тялото дава обратна връзка, като се изразява чрез мускулни блокажи на повърхността, и чрез подтиснати преживявания в дълбочина. Усещането е, че връзката между двете е безвъзвратно прекъсната – именно когато не сме свързани с тялото си, когато пренебрегваме душата и като цяло чувстваме напрежение и празнота. Но това е само усещане, тъй като връзката между преживяванията и тялото съществува. Тя се проявява именно когато дишаме и тялото ни е докоснато в дълбочина.

Ребалансингът ни води към състояние на хармония между Тяло, Ум и Сърце, състояние на баланс.

Ребалансингът работи чрез уникално съчетаване на индивидуален телесен анализ, дълбоко тъканен масаж и общо освобождаващи техники. Когато тялото се омекоти и отпусне, енергията е освободена, и заедно с нея, старите емоционални задържани модели и психологични поведения се появяват. Освобождаването на тази енергия дава повече разбиране и просветление за собствения ни потенциал и способност да се отпускаме в своето същество, и да отвръщаме на живота по спонтанен и смислен начин.

 

„Масажът е нужен на света, защото е изчезнала любовта. Някога истинския допир на любещите беше достатъчен. Майката докосваше детето си, играеше с тялото му, и това беше масаж. Мъжът играеше с тялото на жената и това беше масаж, това беше достатъчно, повече от достатъчно. Това беще дълбока релаксация и част от любовта.

                Но това се изгуби от света. Малко по малко забравихме къде да докосваме, как да докосваме, колко дълбоко да докосваме. Всъщност докосването е най-забравеният език…”

                                                          

Ошо 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви