МОЯТА ТРЕТА РЕБАЛАНСИНГ СЕСИЯ

petyo11

Днес получих третата си сесия от моя колега, приятел и неповторим Ребалансинг терапевт Петьо Коджабашев.

Все още съм силно впечатлена от това, което преживях в тази сесия и искам да го споделя. А то е едно уникално съчетание от усещания за душата и тялото.

Докато преминем към същината на трета сесия имах възможност да се отпусна, защото въздействието на спокойния и плавен допир ми подсказа да оставя тялото да ме води и да се доверя – на себе си, на усещанията си и на терапевта.

В тази сесия се работи със страничните части на тялото, тазовия пояс и раменете. Движенията бяха бавни и търпеливи, а натискът – дълбок и събуждащ.

Преминаването по двете ми страни ме накара да почувствам периферията си и да разбера за себе си, че тази част от моето тяло е връзката ми със света и природата – там където свършвам аз – започва всичко останало. Не усетих никакви граници и осъзнах, че съм едно с цялото.

Много силно беше преживяването ми и при работата с тазовия пояс. То беше свързано с дълбочина на усещането и болка. Винаги съм възприемала болката като нещо присъщо и неизменно в съществуването. Но сега я видях в друга светлина – в момента на дълбокото навлизане в тъканите ми болката се прояви като извор на живот. Тя ме събуди. Засилвайки се размърдваше всяка моя клетка и ме караше да се чувствам жива в истинския смисъл на думата – да усещам тъканите, слоевете на кожата, движението на кръвта и всичките ми съставки. Имам тяло, и се свързах с него благодарение на болката. Какво богатство е да осъзнаеш, че имаш тяло! За мен в тялото се крие отговорът на въпроса „Коя съм аз?”. Наблюдавах се отвътре по особен начин – като че ли движенията на терапевта бяха моите вътрешни очи, виждах костите и ставите си, усещах уникалността точно на моето тяло. А това всъщност е уникалността и на мен самата. И отговорът на въпроса беше „Аз съм точно аз и никой друг.”

Имах възможността да усетя двете отделни части на тялото си, чрез разделящите таза от торса масажни движения. Имах чувството, че и двете части имат свой собствен живот и не зависят от мен или аз от тях. И си направих извод – нищо няма значение и всичко е възможно. После дойдоха свързващите движения и отново бях едно тяло, а изводът ми беше – сега съм по-цяла от преди малко, и поради тази причина съм и по-силна.

Тази сесия ми даде също истинско отпускане и лекота на тялото, както и почивка за ума.

Най-ценното от тази сесия за мен беше преживяването на женствеността ми. Всеки ден я чувствам в себе си, изразявам я, показвам я на живота, на другия пол, на детето ми, в творчеството ми. Но сега открих къде женствеността живее в тялото ми. Така винаги ще мога да се свържа с нея, ако я забравя или потисна. Обичам тялото си, защото то съхранява най-ценните ми неща!

С благодарност – към себе си и към Петьо Коджабашев.

 

Ники Христова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви