За РЕБАЛАНСИНГА

РЕБАЛАНСИНГ – РАЗБЕРИ ТЯЛОТО СИ /ОПОЗНАЙ СВОЕТО ТЯЛО/.

Казват, че тялото – това е домът на душата. Когато нещо застрашава неговата цялостност, ние усещаме това много добре – болка, изгаряне, удар, студ… И можем с външни средства да му помогнем да се излекува.
Но тялото има и една друга функция. Не по-малко значима за душата – да реагира чувствително на всички нефизически въздействия. Така наречените състояния на емоционален шок. В тези случаи казваме, че душата ни замира. Внезапно ни обзема страх, потъваме в униние, вледеняваме се, носим тежест на раменете си. И така нататък.
Това не са случайни изрази. Те са своеобразно изразяване на състоянието на тялото, когато то реагира на обида, завист, ревност, унижение, предателство, потребност от признание и нужда да бъдеш обичан.
В тези случаи се терзаем от душевна мъка, а тялото ни „съчувства”.
Съзнателно се убеждаваме – „Добре, всичко ще ми мине, по-добре да забравя!” И на ниво съзнание наистина забравяме.
Но се оказва, че тялото не се поддава на такова убеждаване от разума. И всеки преживян стрес се складира на определено място – раменете, врата, краката, гърба…
В даден момент усещаме това като тежест, болка, после усещането се превръща в наше обичайно състояние. Способни сме да привикнем към всичко. Но това ни действа като радиоактивен залеж – действително не боли, но има постоянно излъчване. И когато се сблъскваме с подобни ситуации, ние подсъзнателно действаме така, че да избегнем болката. Страх ни е да вземем решение. Боим се да се противопоставим на грубостта, да отстояваме себе си, когато е необходимо. По такъв начин нашето тяло ни помага да запазим безопасността си. А в нас се гради Съдба…
Емоциите, както и всеки друг вид енергия, не се изгубват, не изчезват в пространството. Затова, за пречистване на преживяното в миналото и премахването му от тялото, съществува особена техника. Даже не трябва да се нарича техника. По-скоро – изкуство, което по своята точност и ползи, може да се сравни с майсторството на снайпериста. Майсторството в ребалансинга се учи дълго и сериозно. Това е като хирургията – само че без скалпел.
Изследвайки внимателно територията на минираното ни с емоции тяло, Мастерът в определен момент открива този опасен участък, за който дори не сте подозирали. И в този момент с вас започват да се случват удивителни неща. Изведнъж си спомняте стари емоционални преживявания и с нова сила отново започвате бурно да ги преживявате. С тази разлика, че сега вече не си казвате, че това не е важно и че ще премине. Вие освобождавате емоцията, позволявате й да се прояви. По този начин й давате право на съществувание.
Един сеанс не е достатъчен. Ако сте в депресия, ако нищо не може да ви удиви и нищо не ви радва – за вас е дошъл моментът да потърсите Мастера.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви