За РЕБАЛАНСИНГА

7. Съзнателното ядро – това са вратът, главата и лицето.
По няколко причини вратът ни е изключително интересна част от нашето тяло:
– усещанията, които тръгват от корема, преминават през гърдите и биват трансформирани в звуци
– това е главният канал по който мозъкът комунукира с останалата част на тялото
– поради местоположението си, вратът ни постоянно посредничи между чувства и мисли, импулси и реакции

Малко по-нагоре, гърлото, брадичката и челюстта са отговорни за различни дейности, които изразяват чувствата, емоциите и мислите ни: говор, плач, смях, ухапване, плюене, преглъщане. Всички усещания, които могат да бъдат изразени чрез устата и лицето, могат да бъдат подтиснати, ако контролираме челюстта си.

В главата ни, освен лицето, където се намират повечето от сетивата ни, на сигурно място седи контролният ни център – мозъкът ни. Да, мозъкът ни – едно чудо на майката природа, в днешно време може да се превърне в истинско бреме за съществото ни. Стремежът ни да държим нещата “изкъсо”, да сме рационални, разумни е заместил естествената ни способност да се доверяваме на интуицията си. Лицето е тази част от човешкото тяло, която обикновенно не е прикрита под дрехи и е изложена на показ пред всички. Лицето изпраща много послания, често ако не успеем да разберем нещо в разговора с някого, се опитваме да го отгатнем по лицето му. Всеки от нас си създава свое собствено лице, повече или по-малко съзнателно, в зависимост от ситуацията в която се намираме в момента, чувствата, които изпитваме или които претендираме че изпитваме.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви