ЗА РЕБАЛАНСИНГА

3. Достигане
Да се научим да се свързваме
Рамене и тазов пояс. Раменете ни са посредници между торса и ръцете ни. Често, когато сме претоварени с работа и грижи, усещаме, че раменете ни са схванати, болезнени и повдигнати нагоре. Раменете ни служат и като предпазно средство за врата и главата ни – ако вървим сами в тъмното и изведнъж забележим срещу нас да тича сянка веднага тялото ни се напряга, раменете ни се повдигат, лактите ни и ръцете ни се свиват.
Ръцете ни доставят възможността да докосваме околния свят. Малките деца имат постоянен порив да докосват всичко около себе си, да осъществяват контакт, да научават за за света наоколочрез докосване. Колкото повече израстваме, толкова повече се научаваме да се свързваме с очите си и чувствителността да получаваме информация за околния свят с ръцете си намалява.

Колкото е важно да докосваш света наоколо, толкова е важно и да бъдеш докосван. Научно е доказано, че липсата на докосване е главната причина за депресии, безпомощност, агресия. Повечето хора държат ръцете си по начин, който отразява как те смятат, че трябва да изглеждат. Позицията на ръцете и дланите ясно показва отношението на човека към заобикалящата го среда.
Важни въпроси и теми: Мога ли лесно да помоля за помощ? Мога ли да подкрепя някой, който моли за помощ? Мога ли да “взема живота си в свои ръце”? Способен ли съм да следвам пътя си за да постигна целите, които желая?

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви