Дълбока терапия за тяло – РЕБАЛАНСИНГ

Ако имате смелостта да излезете от зоната на комфорта, за да изкарате на повърхността потиснатите си емоции, този текст може да ви е от полза. Ако не ви е страх да погледнете в подсъзнанието си и да разберете как то ви контролира въпреки съзнателните опити да му се противопоставяте, четете нататък. Ако в издирване на „духовното“ сте готови да минете през най-земното и да разкриете истинското си лице – красиво или не, и да пуснете контрола изцяло, терапевтичният масаж Ошо ребалансинг е за вас.
Чрез дълбочинен масаж терапевтичната техника ребалансинг се справя както с физически, така и с психологически проблеми.
ОТПРАВНА ТОЧКА
В превод от английски rebalancing означава възвръщане на баланса. По – конкретно се има предвид връщане на вродения баланс на човешкото същество, едновременно на физическо, емоционално, психическо и енергийно ниво. Това се постига чрез дълбочинен масаж, който обръща внимание на психосоматиката, свързана с всяка част от тялото, и проводимостта на енергия в системата. Използва се комбинация от техники за освобождаване на ставите, съединителната тъкан и мускулите едновременно с работа с дишането, чакрите и емоциите. Стремежът е пациентът да осъзнае и да се освободи от закодираните в психиката му ненужни програми и модели, които са най-честата причина за ред физически и психически разстройства. Тялото се разглежда като материалния носител, в който са „записани“ едновременно вярванията на ума и чувствата на сърцето. Терапевтите от Пуна установили, че чрез стойката и реакциите на тялото най-добре се разбира какво наистина се случва във вътрешния свят на човека, в неговата психика и подсъзнание. Затова то се използва като врата, през която да се навлезе и да се докоснат по-абстрактните части от човека – ума, енергийното и емоционалното тяло и вътрешното истинско аз.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви