Ритрит „ Морско вдъхновение” 13 юни – 17 юни

13 юни – 17 юни
от 14:00 на 13 юни до 14:00 на 17 юни


Слънчев бряг, Несебър, България Почивна база "Слънчев бряг" Министерски съвет http://www.pb-sunnybeach.com
Screen Shot 2018-05-11 at 14.21.28В спокойна, наситена с положителни вибрации атмосфера на брега на морето ще си отпочинеш истински и ще се заредиш с вътрешен покой и вдъхновение.✨❤️

Този ритрит е за вас ако вие:
- Се намирате в търсене на себе си и своето предназначение
- Искате да подобрите своето самочувствие и да се запознаете с телесни практики и медитации
- Търсите отговори на свои въпроси
- Да се погрижите за своя душевен и физически комфорт
- Интересувате се от енергийни и медитативни практики

В края на това приключение със сигурност ще бъдете релаксирани и заредени, а защо не и с ново осъзнаване за собствените си възможности.
Какво ще има в програмата на ритрита: Йога, Пранаяма, Йога-нидра, Ошо медитации, Тантра практики, Холотропно дишане, Ребалансинг, Телесни практики по А. Лоуен
За практиките:
Телесни практики – Различни телесни практики свързани с опознаване на тялото и неговата мъдрост. Ще придобием умения да слушаме телата си и техните послания.Арт терапия. Женски практики - Занятията се фокусират върху възстановяването на енергийния баланс и правилното енергийно циркулиране.
Тантра практика – Тантра е древно учение свързано с мъжката и женската енергия. Тя дава възможност да се събудят петте сетива чрез различни практики и ритуали. Ставаме по будни, живи и достигаме до по високи нива на съзнание.

Йога - Йога е древна наука, насочена към усъвършенставане на връзката между физическото, умственото и духовното състояние на човека. Асаните са бавни и умерени движения, съчетани с правилно дишане и отпускане. Практикуването им има общо благотворно влияние върху организма.
Пранаяма - Изкуството на дишането се нарича Пранаяма. Прана – това е жизнената енергия. Яма – означава контрол. Пранаяма е контрол над праната (жизнената енергия) чрез дихателни упражнения.

Йога-нидра – Представлява състояние на динамичен сън, в което съзнанието функционира в един по-дълбок план. При него се постига пълна физическа, емоционална и умствена релаксация. Това е гранично състояние между съня и будуването, при което се осъществява директна връзка с подсъзнанието.

Ошо медитации - Медитацията е зарядното устройство за ума и физиката ни. Ocнoвнaтa цeл ce ocнoвaвa нa идeятa зa пълнoцeннa пoчивĸa – пълнo пpeзapeждaнe нa тялoтo и пoлyчaвaнe нa пpoзpeниe, мъдpocт. Πpи вcичĸи cлyчaи щe зaпoчнeтe дa влaдeeтe cтpaxoвeтe cи, щe cмeĸчитe гнeвa и щe нaмaлитe пpитecнeниятa cи.

Холотропно дишане - „Holos” - цялостност, “trepein” – движа се към, а оттам и значението на самото наименование на метода - „Дишане, което води към цялостност“. При този метод, измененото състояние на съзнанието, се причинява с много прости средства: интензивно и дълбоко дишане, мотивираща музика и методи на телесна работа. Вътрешните преживявания по време на измененото състояние на съзнанието могат да създадат чувство на мир и завършеност на дълбоко ниво. Използват се техники и катализатори за разкриване на вътрешния енергиен целител и вътрешната мъдрост на човек да избере именно това преживяване, което е доминиращо за него в този момент. Интеграцията на материал по време на сесия започва в самия процес и продължава чрез телесно ориентирана терапия. Сесията завършва с рисуване на мандала и групова дискусия (споделяне).

Ребалансинг - Балансиращ тялото, ума и сърцето масаж
Ребалансинг или балансиращият тялото, ума и сърцето масаж дава точно този баланс, от който имаме нужда и към който всеки от нас съзнателно или подсъзнателно се стреми. Живеем твърде разбалансирано в днешно време – или сме вторачени в тялото си, или сме „потънали“ в ума, или в душата и сърцето. Този баланс ни е необходим, за да можем да израснем.

ЗА ВОДЕЩИТЕ:

ПЕТЬО КОДЖАБАШЕВ - Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ, завършил GTT (Grof Transpersonal Training);ОШО РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБОКА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО); Сертифициран психотерапевт - "Позитивна психотерапия" към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP). Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж
Казвам се Петьо Коджабашев и съм роден в малко село близо до Велико Търново. Израснах в бедно семейство и детството ми беше много трудно. По- късно, в съзнателния си живот, реших да положа всички усилия, за да мога аз и семейството ми да живеем добре. Това бяха години на тежка работа и много безсънни нощи. Разбира се, това не можеше да остане без своите последствия. Не след дълго започнаха паник атаките, безсънието и куп други натрапливи състояния. Стигнах момент, в който чувствах, че нямам повече сили и рухнах. И в този момент (не)случайно ми попадна книга на Ошо. Бях запленен от нещата, които четях. Пред мен се откри цял един неизвестен свят, за който въобще не подозирах, че съществува. Прочетох я на един дъх и взех решение да отида там – в ашрама при Ошо, за да мога да попия знания от първоизточника. Заминах за Пуна, Индия. Така сложих началото на моята „Одисея“. Започнах ежедневно да медитирам, да правя дихателни и психотелесни практики. Постепенно избледняха и изчезнаха всичките ми болежки. Няколко години по-късно нямаше и следа от паник атаките и нервното разтройство. Виждайки чудодейното въздействие на всички духовни практики, реших да остана и да се обучавам за терапевт. Едни от моите учители бяха Сатиарти, Прем Таруджа, Боди Рей, Дева Пат, Прем Таруна. Прекрасни години на търсене и себеоткриване. Веднага след прибирането си в България започнах моята практика и така до ден днешен, повече от двайсет години. Подадох ръка на стотици хора да стъпят отново на крака и да повярват в себе си и своите възможности. Успоредно с това моят нестихващ, търсещ ум ме тласкаше по пътя на познанието. Сертифицирах се като фасилитатор по Холотропно дишане към GTT (Grof Transpersonal Training) при Владимир Майков и Станислав Гроф. По-късно завърших “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP). В момента не спирам да помагам на хората в търсенето на самите тях. Организирам тренинги и ритрити както в България, така и в чужбина. Благодарен съм на възможността да израсна чрез ежедневната ми практика на психотелесен терапевт.

КЛЕМЕНТИНА ЦВЕТКОВА – Йога инструктор, дипломиран Класически хомеопат към „Българско хомеопатично общество“, член на Европейския съвет по класическа хомеопатия (ECCH).Сертифициран терапевт по Класически и Аюрведа Йога масаж
Казвам се Клементина Цветкова. Практикувам йога от 10 години. Източната мъдрост ми помогна да намеря своя път в живота. Даде ми здраве и душевна хармония. Работя с хора като класически хомеопат и психолог. Идеята да правим ритрити с Петьо дойде спонтанно и естествено след първото ми холотропно дишане. Като психолог бях впечатлена от силата на този метод и исках да помогна той да достигне до повече хора. На тези ритрити съчетаваме различни практики и методи, които дават възможност на човек да се отърси от моделите, които му вредят. Вярвам, че източните практики, съчетани със съвременния западен потенциал на психологията, както и безкрайната ми любов, с която се обръщам към хората, биха сътворили за всеки човек, дошъл на тези ритрити, един по- спокоен, по-осъзнат, по-смислен живот.
И както Виктор Фракнкъл е казал: „Всичко, което имате в живота, може да ви бъде отнето освен едно – свободата да избирате как да отговорите на ситуациите, които ви се случват. От това зависи качеството ви на живот. Не от това дали сте били богати или бедни, известни или безизвестни, здрави или болни, а от това как се отнасяте към тази реалност, какво значение ѝ отделяте, какво е отношението ви към нея и какви състояния на ума ѝ позволявате да отключи у вас.”
ДЕН 1 – 13 юни
- Пристигане на участниците;
- Запознаване;
- Гуришанкар Ошо медитация;
- Вечеря.
- Сатсанг
- Тематична вечер (групово занимание)
ДЕН 2 – 14 юни
- Пранаяма ( дихателни йога практики) на плажа
- Ин Йога с ;
- Закуска;
- Сесия Холотропно дишане ‍♂️;
- Почивка , време за плаж;
- Вечеря
- Йога нидра ;
- Сатсанг
ДЕН 3 – 15 юни
- Пранаяма ( дихателна йога практика) на плажа
- Динамична Ошо медитация ;
- Закуска;
- Ролеви игри за осъзнаване на тялото и личния потенциал‍♂️;
- Обяд, време за плаж
- Вечеря;
- Тематична вечер ( ритуал на брега на морето);

ДЕН 4 – 16 юни
-Пранаяма( дихателна йога практика) на брега на морето
- Психосоматична Йога ;
- Закуска;
- Тантра практики ‍♂️;
- Обяд;
- Екскурзия до светилището Бегликташ;
- Вечеря;
- Киртан ; Работа с гласа - Музикотерапия ( желателно е всеки да си носи любим музикален инструмент или да си направи такъв от подръчни материали )

⭐️ДЕН 5 – 17 юни
- Пранаяма ( дихателни практики) на брега на морето
- Пречистващи йога практики
- Петимата тибетци;
- Закуска;
- Споделяне – обратна връзка и закриване на ритрита
⭐️Обща стойност на ритрита– 480 лв.

Цената включва: четири нощувки,четири закуски, четири вечери и всички практически занимания. Ще може да се насладите на храна приготвена по автентични рецепти с месни био продукти.

⭐️Цена за ранно записване до 15.05.2018 г. – 430 лв.

Знаем, че всеки би иска да бъде с любимия си на такова приключение, но е доста трудно за бюджета :), за това ви отправяме това предложение
* Цена за двойки 440 лв / на човек ;ранно записване до 15.05.2018 г. -400 лв./ на човек
* Цена за деца до 15 г. - 200 лв

⭐️Цена холотропно дишане – 50 лв (отделно от общата стойност, по желание с предварително записване).

⭐️Цена Ребалансинг – 80 лв.,.Възможност за индивидуална работа с тялото ( след предварително записване при водещите). – времетраене 90 мин. �

Необходимо е участниците да са с удобни дрехи и да си носят постелка за йога и одеяло.

Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото на промяна.

Какво да направите за да се включите в Ритрита:

Стъпка 1: Обадете се по телефона или на месинджера на организаторите
Стъпка 2: Необходимо е капаро от 100 лв за да потвърдите вашето участие ( Капарото може да внесете по начин уговорен с организаторите)
Стъпка 3: При анулиране заявката за участие до 1.06.2018 капарото ще бъде възстановено в размер на 50 % , след тази дата капарото не се възстановява.
Задължително
Задължително
Задължително
Задължително!
Задължително
Задължително