Представяне на Ошо ребалансинг терапия 20 май 2018 г. от 14:00 до 18:00

pin yogamandala бул. Княгиня Мария Луиза №58, 1202 Sofia, Bulgaria


Screen Shot 2018-05-11 at 14.10.44


ПРОГРАМА
14.00- 14.30- Откриване и запознаване с метода и водещия
14.30- 15.30 -Медитативни Ошо практики
15.30- 16.00 -Кафе пауза с осигурен лек кетъринг
16.00- 18.00 - Представяне на десетте ребалансинг сесии

ВХОД: СВОБОДЕН - БЕЗПЛАТНО
След предварително записване на тел:
+359894488809 - Мандала център

+ 359 88 7593528 Petyo Kodjabashev.
+ 359 88 7940494 - Клементина Цветкова

Местата са ограничени!

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОШО РЕБАЛАНСИНГ ТЕРАПИЯ
( ДЪЛБОК МАСАЖ НА ТЯЛОТО)

Ошо ребалансинг е нов вид масаж, дълбока телесна терапия, която възстановява естествения баланс между тялото и ума.Той възниква в средата на 70 –те години в ашрама на Ошо, Пуна - Индия.
Ребалансинг - това е синтез между четене по тялото, дълбинен, много внимателен масаж на съединителните тъкани и мускулатурата, раздвижване на ставите, енергийни и дихателни техники.
Ребалансингът е форма на медитативна работа с фокус върху тялото, която води човека към хармония със самия себе си и му позволява да живее единство със своя ум, тяло и сърце. Това става в резултат на дълбокия масаж на тъканите, разтягането и освобождението на мускулите и ставите. Той ни дава възможност да се запознаем с енергията на нашето тяло, неговите различни състояния, а също и да почувстваме и преживеем това, което до този момент подсъзнателно сме избягвали. Благодарение на този процес започваме да разбираме , че напразно сме хабили своята жизнена енергия, за да задържаме вътрешното си напрежение. С осъзнаването идва възможността за промяна на ситуацията.
Работата с тялото е най-универсалният и естествен начин да се разрешат собствените ни проблеми и да се свържем със себе си. В реалния живот обаче твърде рядко се случва да реагираме на външата проява адекватно. Пред нас се появяват ред ограничения: не бива, страшно е, не мога, какво ще стане, как изглеждам и т.н. Голяма част от хората са толкова блокирани от вътрешни правила, норми и ограничения, че носят в себе си с десетки години следите от нараняванията, разочарованията, предателствата и лъжите. Тези следи са запечатани в т.нар. блокажи. Блокажът представлява хронично напрежение на тялото, зад което стои актуален за човека проблем.
Още от най-ранно детство сме се научили да потискаме естествените реакции на тялото си. В процеса на развитие, докато негативният опит се трупа, а социалната среда ни учи да бъдем добри, любезни и внимателни, тялото ни натрупва толкова много неотреагирано напрежение, че образува защитна броня. И в един момент тази броня започва да не пропуска не само негативните преживявания, но и всички позитивни емоции.
Така се появяват хора с потиснати чувства, забраняващи си любов, радост, доверие, удоволствие. Веднъж възникнало, напрежението ще се усилва многократно с повтарянето на психотравматичния опит. Именно затова решаването на проблемите само на ниво съзнание, без включване на тялото, е само частично решение. За сериозна работа с тялото, разбира се, са необходими ръце на професионалист.

ЗА ВОДЕЩИЯ
Казвам се Петьо Коджабашев и съм роден в малко село близо до Велико Търново. Израснах в бедно семейство и детството ми беше много трудно. По- късно, в съзнателния си живот, реших да положа всички усилия, за да мога аз и семейството ми да живеем добре. Това бяха години на тежка работа и много безсънни нощи. Разбира се, това не можеше да остане без своите последствия. Не след дълго започнаха паник атаките, безсънието и куп други натрапливи състояния. Стигнах момент, в който чувствах, че нямам повече сили и рухнах. И в този момент (не)случайно ми попадна книга на Ошо. Бях запленен от нещата, които четях. Пред мен се откри цял един неизвестен свят, за който въобще не подозирах, че съществува. Прочетох я на един дъх и взех решение да отида там – в ашрама при Ошо, за да мога да попия знания от първоизточника. Заминах за Пуна, Индия. Така сложих началото на моята „Одисея“. Започнах ежедневно да медитирам, да правя дихателни и психотелесни практики. Постепенно избледняха и изчезнаха всичките ми болежки. Няколко години по-късно нямаше и следа от паник атаките и нервното разтройство. Виждайки чудодейното въздействие на всички духовни практики, реших да остана и да се обучавам за терапевт. Едни от моите учители бяха Сатиарти, Прем Таруджа, Боди Рей, Дева Пат, Прем Таруна. Прекрасни години на търсене и себеоткриване. Веднага след прибирането си в България започнах моята практика и така до ден днешен, повече от двайсет години. Подадох ръка на стотици хора да стъпят отново на крака и да повярват в себе си и своите възможности. Успоредно с това моят нестихващ, търсещ ум ме тласкаше по пътя на познанието. Сертифицирах се като фасилитатор по Холотропно дишане към GTT (Grof Transpersonal Training) при Владимир Майков и Станислав Гроф. По-късно завърших “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP). В момента не спирам да помагам на хората в търсенето на самите тях. Организирам тренинги и ритрити както в България, така и в чужбина. Благодарен съм на възможността да израсна чрез ежедневната ми практика на психотелесен терапевт.

КАКВО ЩЕ ВИ ДАДЕ ОБУЧЕНИЕТО ПО ОШО РЕБАЛАНСИНГ ТЕРАПИЯ
- Възможност да предложите на своите клиенти една напълно нова дълбочинна терапия от Изтока.
- Да придобиете нови терапевтични умения, които биха ви дали възможност за по-добра реализация.
- Този курс може да бъде и за тези, които никога не са работили с тялото, но имат стремеж да станат специалисти в тази област.
- И не на последно място: всеки лично за себе си ще подобри състоянието на ставите, мускулите и тъканите си, ще подобрите осанката си, ще върнете грацията си, ще се научи да владее и разбира по-добре тялото си.
Задължително
Задължително
Задължително
Задължително!
Задължително
Задължително