Аюрведа Йога масаж

Аюрведа е необятно индийско учение, ползвано от хилядолетия. Превежда се като „познание за живота”, което включва всички негови аспекти. В Аюрведа се включва и специален масаж, наречен Аюрведа-йога масаж.

„Д-р Косун е основател на този вид масаж, събира познанията от аюрведическия масаж и йога-разтяганията. Масажистът прави дълбок масаж и физически разтягания върху клиента. Той е легнал на земята, в началото лежи по корем, като за масажирането се използват зехтин или сусамово масло. Масажът се прави бавно, тялото се загрява и се подготвя за разтяганията. Всеки човек има различни възможности за това тялото му да бъде разтягано, преценява се индивидуално от масажиста. Не се правят свръхусилия, разтяганията се изпълняват много внимателно. Не става въпрос за изпукване, усукване или чакръкчийство. При този масаж има възможност от страна на масажиста да третира и с ходилата си гърба и задната част на краката на клиента”, обясни Петьо Коджабашев, сертифициран терапевт по холотропно дишане, ребалансинг и аюрведа-йога масаж.

Аюрведа-йога масажът основно помага за това тялото да се огъвкави, тъканите да станат по-отпуснати и меки, по този начин и ставите могат да се раздвижат повече. Също така този вид масаж дава възможност човек да може да вдишва по-дълбоко, тъй като и мускулите на гръдния кош стават по-гъвкави. Ние дишаме чрез мускулите и колкото те са по-отпуснати, толкова гръдният кош може да се разширява повече.

„Така приемаме повече кислород, т.е. повече живот в себе си. По време на масажа човек релаксира много дълбоко. Аз съм го учил в Индия при една от ученичките на д-р Косун, казва се д-р Таруна. Практикувам го от години,има невероятни резултати”, сподели терапевтът.

Маргарита Благоева

Задължително
Задължително
Задължително
Задължително!
Задължително
Задължително
  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви