Споделено: На сесията по Холотропно дишане преживях и болка, и радост

 

imgo

 

 

Уважаеми приятели, създадохме специална интернет-страница, за да може всеки от участниците в сесиите по Холотропно дишане да сподели преживяното, стига да има желание за това. Сесиите се водят от мен – Петьо Коджабашев – сертифициран водещ и ребалансинг-терапевт и асистентката ми Ники Христова в различни градове. Предлагаме ви разказа на поредния участник:

„По време на дишането на два пъти преживях голяма тъга или болка и вече към края почувствах, че нещо в гърдите ми се е разтопило, разчупило и е потекло от там. Усещах, че чувствам себе си и сърцето си. Почувствах се хем като голяма, хем като малка. Имах нужда от майка си в този момент, страхувах се да не ми се нарани сърцето или да не го нарани някой. След това тази болка се обърна в любов, в радост. След като приключи сесията и се видяхме с моя приятел, се заливахме от смях.

Петьо, Ники, много ви благодаря за подкрепата.”

Споделено: На сесията по Холотропно дишане простих на родителите си

 

img-for-blog

 

 

Уважаеми приятели, създадохме специална интернет-страница, за да може всеки от участниците в сесиите по
Холотропно дишане да сподели преживяното. Сесиите се водят от мен – Петьо Коджабашев – сертифициран водещ и ребалансинг-терапевт и асистентката ми Ники Христова в различни градове. Ето какво сподели един от участниците в последната група в Плевен:

„Не разбирам точно какво съм нарисувал, дойде ми желание да направя спирала с жълта светлина. В началото на сесията по Холотропно дишане се опитах да дишам колкото е възможно по-интензивно и в един момент от мен започнаха да излизат емоции. Аз в миналото имах много проблеми в отношенията с моите родители и споменът за тях дойде много силно. Винаги съм изпитвал към тях обвинения, страшно много гняв – през целия си живот. Сега усетих, че не съм бил прав. Тогава се разплаках и ги
помолих за прошка, не съм сигурен дали успях да изчистя всичко в този момент, но беше много силно, много силно го усетих…
Подейства ми успокояващо, усетих, че някой ме прегърна в този момент. За мен беше като усещане за безопасност и че има кой да ми помогне, защото се чувствах тотално сам. След това дойдоха по-ведри и приятни мисли. Изобщо, искам да кажа, че животът е хубав, благодаря на всички. Все още ми е малко нервно, но иначе се чувствам добре. Имах и
физически усещания, върнаха се стари болки, което е малко странно, но сега отминаха и съм добре. Усетих също, че родителите ми са някъде пак заедно, независимо, че са починали. През целия си живот не се разбираха и е малко странно, че са заедно. Помислих, че някой си прави майтап с мен, но съм сигурен, че са добре, където и да са.”

 

 

Балансиращият масаж – осъзнаване чрез допир – 5-та сесия

20150607_110151

Балансиращият масаж – осъзнаване чрез допир – 5-та сесия

В пета сесия на Ребалансинга се работи върху корема и хълбочно-поясния мускул

През 1980 г. е създадена система от 10 сесии на специален дълбоко балансиращ масаж, която Ошо – просветен индийски мистик – нарекъл „Ребалансинг”. Оттогава повече от 1200 души са се обучили като ребалансери. В България може би единственият сертифициран такъв терапевт е Петьо Коджабашев.

Докосването с любов и умение е есенцията на Ребалансинга. Петата сесия се нарича „Интуиция” – „Да се завърнеш /да проникнеш/ в собствения център.”

Коремът е емоционалният център на взаимоотношението „тяло-ум/разум, съзнание”. Много от нашите емоции и вълнения произлизат от тази област. Емоциите са енергии, излизащи от вътрешността ни, от стомаха, и се разпростират по цялото тяло. Те търсят изява по всевъзможни начини. Ако изразяването им бъде възпрепятствано, те ще се превърнат в болка, напрежение или хронична болест.

Мускулната група на облия поясен мускул /псоас/ и хълбочния мускул /илиакус, илипсоас/ е разположена в центъра на взаимоотношението „тяло-ум /разум, съзнание” и поради тази причина играе централна роля в Ребалансинга. Това е „най-дълбоката” мускулна група в структурата на тялото, в смисъл, че е заредена с много дълбоки чувства. Заедно с по-повърхностните мускули на коремната стена и дълбоките мускули на гърба, също така определя и позицията на таза, свързвайки горната част на тялото с таза и краката.

Напрежението в долната част на гърба е признак и за това в каква степен се припираме и се насилваме. Ако усещате, че се насилвате в много ситуации от живота, то със сигурност гърбът ви ще е схванат.

Освен това стомахът може да се приеме и като местоположението на вашата интуиция. Стомахът предава информация за това как се отнасяте с енергиите в тялото си, тук и сега. Вероятно сте загубили много от вътрешната си интуиция, защото сте се научили да блокирате енергиите. Свързваме думата „чувства” със слабост, нестабилност и разрушителност. Или пък се приемат като маловажни или опасни. След като вътрешността и стомахът са в центъра на тялото, значи те са от особена важност за способността ви да живеете в баланс!

Скъсеният объл поясен мускул /псоас/ дърпа гръдния кош надолу и притиска коремната кухина. В същото време пречи на дишането, тъй като облият поясен мускул е пряко свързан с диафрагмата. Органите са под постоянен натиск и са застрашени от всякакви болести, като спастични колити, диария, чревни инфекции и други нарушения.

Облият поясен мускул /псоас/ се задвижва от всяко движение на бедрата, естествено играе важна роля и при половото сношение. Стегнатият мускул намалява сексуалното удоволствие и пречи да бъде изпитана дълбоката удовлетворяваща радост от освобождаването при оргазма.

Ето защо е добре тази важна група мускули да бъдат релаксирани и в добро състояние, което се постига с подходящ масаж.

Споделено: На сесията по Холотропно дишане се пречистих духовно

 

 

imgpsh_fullsize

 

Уважаеми приятели, създадохме специална интернет-страница, за да може всеки от участниците в сесиите по Холотропно дишане да сподели преживяното, стига да има желание за това. Сесиите се водят от мен – Петьо Коджабашев – сертифициран водещ и ребалансинг-терапевт и асистентката ми Ники Христова в различни градове. За всеки участник в тези сесии преживяването и емоциите са различни. Предлагаме ви разказа на участничка в последната сесия по Холотропно дишане в Плевен. Не изписваме името й, тъй като нямаме съгласие за това.

„По време на сесията аз изпитвах огромна любов, безкрайна любов, към децата си, внучките си, дори и към нероденото внуче, което скоро ще дойде на бял свят, даже се обръщах към него по име. Не можех да изразя огромната си любов към тях, след това започнах да плача, защото ми беше мъчно за съпруга ми, който е починал. Не може да ги види, не може да им се порадва. И двете ни момчета са летци, баща им също беше летец. Всички са добре и щастливи. Не знам как изглеждах отстрани, но много плаках и питах съпруга си: „Виждаш ли, кажи ми, че и ти се радваш на децата ни”.
Не го виждах като образ, а като сърце и само светлина, което значи, че той е някъде на светло място. Когато ми премина, като с магическа пръчка всичко се промени, беше ми спокойно, като че ли бях изцяло пречистена духовно.”

ГРУПА ПО ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ 19 март 2016 г. (събота) Пловдив

20151004_133312

 

Място на провеждане – Студио „Yogaplace”,
ул. „Опълченска” № 13
www.yogaplace.bg

Водещ: Петьо Коджабашев – Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ – завършил  GTT (Grof Transpersonal Training), РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБОКА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО), сертифициран психотерапевт – “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).
Асистент: Николина Ангелова – Магистър психолог към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Сертифициран психотерапевт – “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).

Програма:
10:00 – 10:30 ч. – Регистрация.
10:30 ч. – Начало. Представяне на метода ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ – практика, включваща ускорено дишане, емоционално заредена музика и техники на работа с тялото.
11:00 – Сесия ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ.

Забележки: Всяка сесия продължава 5 часа.
Необходими са удобни дрехи, постелка, одеяло, вода, и поне 2 ч. преди сесията да се консумира лека храна. Добре е да забравите мобилния си телефон!
Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото на промяна.
За допълнителна информация за метода Холотропно дишане, както и за водещия, може да получите на адрес: www.abiru.bg.

Цена за участие – 60 лв.
За редовните участници в сесиите по Холотропно дишане – специална цена – 50 лв.
Всеки, който запише втори участник, получава специално намаление за двама – цена за участие за двама – 100 лв.
Заплащане – на организаторите или на място в Студио „Yogaplace”.
За записване се счита обаждане по телефона или съобщение на е-mail.

За връзка с организаторите и записване:
Студио „Yogaplace” – 0885 55 73 91 – Надя – Пловдив
Николина Ангелова – 0889 28 79 38,  nicky_ma@abv.bg – Велико Търново
Петьо Коджабашев – 0887 59 35 28, abirubg@hotmail.com – Бургас

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви