Сесията по Холотропно дишане – моето галактическо пътешествие

20150426_171609

Здравейте, казвам се Мария Борисова и вече два пъти участвам в сесии по Холотропно дишане, водени от Петьо Коджабашев и асистентката му Ники Христова.

Първият път отидох от любопитство, но след това разбрах, че тези сесии ми дават нещо много ценно – намирам частички от своята същност, за които изобщо не съм подозирала, че съществуват. Така, „сглобявайки пъзела” на моята душевност, се разширявам и се стремя към цялостност. Осъзнах, че във всеки от нас има неподозирани черти, блокиращи модели, ограничаващи вярвания, които правят точно това – пречат ни да се разгърнем, да се освободим от напрежението, недоверието, недоволството, страховете…

Хубавото в тези сесии е, че преживяваш собствените си блокажи, а не толкова ги виждаш и осъзнаваш. Ти участваш като главно действащо лице във филма, който подсъзнанието ти „прожектира”, докато си в „другата реалност” по време на сесията. Понякога преживяванията и „ролите” не са приятни, но помагат да осъзнаеш и да намериш отговора на нещата, които те тормозят в момента.

И какво от това, ще попитате, навярно?

Нищо особено, само дето осъзнавайки, виждайки модела, ограничението, вярването си, отнемам от силата му. То спира да ме тормози, да ми слага спирачки. И онзи гласец, който мнозина от нас чуват честичко да казва: „Това не е за теб”, „Ти няма да се справиш”, „Това правилно ли е”… и т.н., постепенно спира да се обажда и да трови съзнанието ми, да убива желанието и порива ми в даден момент да бъда някъде или да направя нещо.

Защо за мен Холотропното дишане е като галактическо пътешествие? Така си го нарекох, тъй като и двата пъти се „видях” и почувствах реално в различни „роли”. Бях индианка-лечителка, бях войн, който безжалостно и доста обиграно убива, бях монах в индийски манастир, бях африканка, която сластно танцува, бях невръстна благородничка, насила омъжена за оял се чичка…

Има още. Не знам дали всички тези изживявания са част от мои минали прераждания, Петьо казва, че това не е толкова важно. По-важното и според мен е, че вътрешният ни Аз е успял да „надвика” говорилнята на съзнанието и ума, да се промъкне като крадец и да ми даде сламките, за които да се хвана и да намеря отговорите, които търся в момента, всъщност от години.

Това е целта и на всички медитации и духовни практики – да се отпуснеш, да почувстваш същността си и да се свържеш с нея. Опитвала съм. Но с Холотропното дишане процесът се случва много по-лесно, неусетно, без усилия и е пълен с емоции и преживявания.

За мен това е много – затова до нови срещи, Петьо и Ники!

Интересен случай: Понякога имаме нужда от малко подкрепа, за да продължим напред

20150607_110151

 

Уважаеми приятели и посетители на сайта ми, ще започна да описвам интересни случаи от практиката си, свързана със сесии по холотропно дишане и сесиите по ребалансинг – балансиращ тялото, ума и съзнанието масаж. Споделям с вас тези случаи, за да добиете по-ясна представа за това какво представляват тези практики и как действат в реални житейски ситуации, конфликти и проблеми.

На последната сесия по холотропно дишане в София имаше интересен случай на жена, която след края на практиката сподели, че й е трудно да диша и има сърцебиене. Аз дори нямах идея как да постъпя с нея, но знаех, че не бива да я пускам да си тръгне по този начин. Не е добра идея човек да си тръгне след сесия с тези усещания в себе си и да се чуди какво става с него и защо не се чувства добре.

Затова й предложих да легне, да се съсредоточи и да разбере къде в тялото си усеща неразположение или болка. Повечето хора обикновено живеят в главите си, а не с усещанията и тялото си, затова за нея беше доста трудно да ми каже къде точно усеща блокаж. Разбрах, че няма да мога да й помогна по този начин. Затова я помолих да легне по корем, започнах да натискам и масажирам различни точки по гърба й, за да може да се свърже с тялото си.

Тя ми разказа доста неща за детството си, за това как от 16-годишна е излязла от къщи и е тръгнала да се справя сама с живота – така продължавала и до днес. Била доста успешна, но понеже много години се е борила да бъде такава, да създаде кариера, за да има всичко, което е искала, да отгледа дъщеря си, която е на 16 г. в момента, се е изчерпала. Жената сподели, че в момента няма сили повече да се справя с живота си по този начин, че е грохнала физически и се чувства безсилна.

Тогава ми хрумна, че човек понякога има крещяща нужда да бъде подкрепен, някой да му каже, че всичко е наред, че просто трябва да се отпусне и да си позволи да се довери. Казах й да седне на колене, застанах зад нея и я помолих да се отпусне на ръцете ми – да почувства топлината им и опората, която й дават в този момент. Подкрепяйки я с ръцете си по този начин, й дадох възможност да разбере, че наистина би могла да се довери, би могла да потърси подкрепа, да не се опитва сама да се бори с всичко. Това й даде възможност да се свърже със силата, която е в нея, за да може да се изправи на крака и да върви през живота такъв, какъвто е. Винаги можем да намерим силата в себе си като се обърнем към тялото си. Всеки от нас има нужда от подкрепа понякога, когато се чувства изтощен, когато е рухнал физически и психически.

По-късно вечерта и на следващия ден тя ми се обади по телефона, за да ми благодари, че се чувства много добре, че е уверена в това, че ще успее да се справи с предизвикателствата, които й предстояха в живота. Тя разбра, че има силата да тръгне към това, което й се предлага, и да успее да се справи с моментната ситуация, защото беше подкрепена от някого, независимо кой е той. Понякога имаме нужда точно от това – от едно докосване, от нещо малко, което да ни вдигне на крака.

Щастлив съм, че успях да й помогна!

ТАНТРА – ТЯЛО, СЕБЕПОЗНАНИЕ, СЕКСУАЛНОСТ 13, 14 и 15 ноември (петък, събота и неделя) 2015 г.

ТАНТРА – ТЯЛО, СЕБЕПОЗНАНИЕ, СЕКСУАЛНОСТ

Практики за духовна и физическа близост и здраве
Дни – 13, 14 и 15 ноември (петък, събота и неделя) 2015 г.
Място на провеждане – Комплекс „Имението“,
с. Емен, Област Велико Търново

 

unnamed

Водещи:

Петьо Коджабашев – Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ – завършил GTT (Grof Transpersonal Training), РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБОКА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО), сертифициран психотерапевт – “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).
Николина Христова – Магистър психолог към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Сертифициран психотерапевт – “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).
Росица Запрянова – Сертифициран инструктор по Пилатес, Су Джок терапевт и Майстор Рейки, основателка на Холистично студио „Вдъхновение“ в град Казанлък.

 

АКЦЕНТИ

Тантра
Силата на сексуалната енергия
Дихателни практики
Чрез движение към цялостност
Работа с творческия потенциал на Аза
Колаж на душата
Пилатес – Практики за тялото и ума
Жизнената енергия Рейки
Медитации

 

Програма:

13 ноември, петък

16:00 – 17:00 ч. – Пристигане и настаняване

17:00 – 18:00 ч. – Запознаване и откриване на семинара

18:00 – 19:00 ч. – Групов Рейки сеанс с Роси

19:30 ч. – Вечеря, танци и свободно време заедно

 

14 ноември, събота

8:00 – 09:00 ч. – Пилатес с Роси

09:30 – 10:00 – Закуска

10:00 -12:00 – Тантра практики за опознаване и допускане с Петьо и Ники

12:00 – 13:30 – Почивка

13:30 – 15:30 – Колаж на душата с Ники

16:00 – 17:00 – Пилатес с Роси

17:00 – 18:30 – Тантра дишане. Силата на сексуалната енергия и изследването й с Петьо

18:30 – 19:30 – Кундалини медитация на Ошо с Петьо

19:30 – Вечеря, танци и свободно време заедно

 

15 ноември, неделя

8:00 – 09:00 ч. – Пилатес с Роси

9:00 – 10:00 ч. – Динамична медитация – ОШО

10:00 – 10:30 – Закуска

10:30 – 11:30 – Осъзнаване на собствената значимост чрез енергията на любовта с Петьо и Ники

11:30 – 12:00 – Медитация Изгаряне с Петьо

12:00 – 13:00 ч. – Споделяне, луди танци, закриване на семинара

13:30 – Разходка по екопътека в Еменски каньон.

 

Цена

Обща стойност на престоя – 150лв.

Цената включва: нощувка (петък и събота), закуска (събота и неделя), вечеря (петък и събота) и всички практически занимания.

При записване до 31 октомври 2015 г. – отстъпка в цената – 140 лв.

Заплащане – на организаторите или по банков път:

ЦКБ
IBAN: BG86 CECB 9790 1033 6479 01
BIC: CECBBGSF

Основание за плащане – семинар 13-15 ноември 2015 г.
Моля, позвънете на Росица Запрянова – 0897 85 01 18 след извършване на превода

 

Записване

Участието в групата е с предварително записване на посочените по-долу контакти
Краен срок за записване и заплащане на цената за участие – 06 ноември 2015 г.

 

Забележки:

Необходими са удобни дрехи, постелка, одеяло, вода.
В цената на престоя не се предвижда обяд – участниците могат да си носят лека храна за обяд по тяхно предпочитание или да ползват услугите на ресторанта на комплекса.
За практиката „Колаж на душата“ участниците могат да донесат свои снимки и при възможност – стари списания.
Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото на промяна.

 

За връзка с организаторите и записване:

Росица Запрянова – 0897 85 01 18, rosi_bosi123@abv.bg – Казанлък

Николина Христова – 0889 28 79 38, nicky_ma@abv.bg – Велико Търново;

Петьо Коджабашев – 0887 59 35 28, abirubg@hotmail.com – Бургас.

 

Разгледайте снимки на мястото, за да придобиете представа за базата на Комплекс „Имението” на www.imenieto.com.

ГРУПА ПО ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ 07 ноември 2015 г. (събота) София

Място на провеждане – Център за цялостна трансформация „Мандала”, бул. „Мария Луиза” № 58, ет.5

 

20151004_133312

Водещ: Петьо Коджабашев – Сертифициран водещ по ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ – завършил GTT (Grof Transpersonal Training), РЕБАЛАНСИНГ терапевт (ДЪЛБОКА ТЕРАПИЯ С ТЯЛОТО), сертифициран психотерапевт – “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).

Асистент: Николина Христова – Магистър психолог към ВТУ „Св. св Кирил и Методий”. Сертифициран психотерапевт – “Позитивна психотерапия” към Висбаденската академия по психотерапия (WIAP).

10:00 – 10:30 ч. – Регистрация.

10:30 ч. – Начало. Представяне на метода ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ – практика, включваща ускорено дишане, емоционално заредена музика и техники на работа с

11:00 – Сесия ХОЛОТРОПНО ДИШАНЕ.

 

Забележки: Всяка сесия продължава 5 часа.

Необходими са удобни дрехи, постелка, одеяло, вода, и поне 2 ч. преди сесията да се консумира лека храна. Добре е да забравите мобилния си телефон!Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото на промяна.

За допълнителна информация за метода Холотропно дишане, както и за водещия, може да получите на адрес: www.abiru.bg.

 

Цена за участие – 60 лв.

За редовните участници в сесиите по Холотропно дишане – специална цена – 50 лв.

Всеки, който запише втори участник, получава специално намаление за двама – цена за участие за двама – 100 лв.

Заплащане – на организаторите или на място в Център за цялостна трансформация „Мандала”.

За записване се счита обаждане по телефона или съобщение на е-mail.

 

За връзка с организаторите и записване:

Център за цялостна трансформация „Мандала” – 0894488809

Борянка Борисова – 0877 15 35 13 – filps@abv.bg – София

Калина Митева – 0898 87 69 19, kalina_miteva@abv.bg – София

Николина Христова – 0889 28 79 38, nicky_ma@abv.bg – Велико Търново

Петьо Коджабашев – 0887 59 35 28, abirubg@hotmail.com – Бургас

  • Скорошни публикации

  • Скорошни коментари

    • Архиви